Vreau să redirecționez 3,5% din impozitul pe venit

E atât de ușor să susții o cauză nobilă redirecționând 3,5% din impozitul pe venit, procent pe care altminteri l-ai plăti statului. E simplu, fără complicații și fără costuri suplimentare. Asociația Spic de inimi este înscrisă în Registrul Entităților / Unităților de Cult, pentru care se acordă deduceri fiscale, și prin urmare contribuția ta ajunge integral la cei care au nevoie.

Dacă ești o persoană fizică plătitoare de impozit pe salariu sau pensie

În România, persoanele care înregistrează venituri din salarii și pensii pot alege să redirecționeze o parte din impozitul datorat la stat, pentru susținerea entităților nonprofit (ong-urilor), a unităților de cult (biserici) sau a unor burse private.

Modalitatea prin care se face acest lucru este completarea și depunerea Formularului 230, aceasta fiind cea mai cunoscută facilitate fiscală a persoanelor fizice. Formularul 230 trebuie completat și depus online, în Spațiul Privat Virtual, până la data de 15 martie a anului următor realizării venitului.

Descarcă Formularul 230, urmând linkul de mai jos. Ca să-ți fie mai ușor, am completat noi deja rubricile care țin de Asociația Spic de inimi. Mai ai de trecut doar datele tale:

Spic-de-Inimi-Formularul-230.pdf (6 downloads)

Găsești aici informații detaliate despre redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Ne poți contacta oricând dacă ai neclarități.

Îți mulțumim din inimi pentru generozitate.

Dacă ești o persoană fizică și realizezi venituri din activități pe persoană fizică autorizată (PFA), chirii, moșteniri, jocuri de noroc, drepturi de proprietate intelectuală sau activități specifice profesiilor libere (doctor, avocat, medic, contabil etc)

Ești obligat să declari aceste venituri prin Declarația unică, până la data de 15 martie a anului următor realizării veniturilor. Acest lucru se face completând Declarația Unică, un formular emis de ANAF, care se depune  DOAR online, pe platforma Spațiul Privat Virtual.

La Secțiunea 6 B a declarației, trece datele Asociației Spic de Inimi:

Denumire entitate nonprofit / unitate de cult: Asociația Spic de inimi
Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 18255171
Cont bancar (IBAN): RO41 BTRL 0080 1205 1482 89XX

Astfel, redirecționezi 3,5% din impozit către o cauză nobilă, procent pe care altminteri l-ai fi plătit statului.

Găsești aici informații detaliate despre redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Ne poți contacta oricând dacă ai neclarități.

Îți mulțumim din inimi pentru generozitate.